mrkhoone فروردین ۲۲, ۱۴۰۱ 0 نظر

در اجاره به این موارد دقت کن!

متاسفانه خیلی از افراد هنگام معامله اصلا به مفاد قرارداد دقت نمیکنن و بدون مطالعه براحتی قرارداد رو امضا میکنن.
عجله و بی دقتی عجیبی در هنگام قرارداد باعث مشکلات بسیاری میشه و تنها رعایت همین نکته، خیلی از مشکلات و درگیری های مربوط‌ به اجاره رو کم‌ میکنه.

در این مقاله در مورد نکاتی که هنگام عقد اجاره نامه باید در نظر بگیرید اشاره میکنیم:

مشخصات : اطلاعات هویتی مستأجر و موجر باید بررسی بشه و بدرستی در اجاره نامه نوشته بشه.

مدت اجاره :یکی از موردهایی که در اجاره نامه ذکر میشه که بعد از پایان مدت اجاره مستاجر موظف میشه خونه رو تحویل بده.بطور معمول مستاجر تا یک هفته بعد از اتمام زمان تعیین شده فرصت داره تا ملک رو تخلیه کنه اگر این مدت طولانی تر شد موجر میتونه شکایت از نظر قانونی مستاجر رو پیگیری کنه البته که در قانون یک ماه دیگه به شرط اینکه مستاجر اجاره بهاش رو پرداخت کنه باز فرصت میدن و بعد از اون حکم تخلیه روصادر میکنن


لازم به ذکر هستش که در شرایط حال حاضر با توجه به بحران کرونا در ایران طبق مصوبه جلسه ستاد مبارزه با کرونا درخصوص قراردادهای اماکن استیجاری،مدت زمان اجاره تا سه ماه پس از اعلام رسمی پایان کرونا غیرقابل فسخ بوده و مستاجر لازم به تحویل ملک نمی باشد

متن مصوبه جلسه ستاد مبارزه با کرونا به نقل از سایت اختبار به شرح زیر می باشد:

با عنایت به شرایط اقتصادی تحمیلی بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین تحریم‌های ظالمانه و با لحاظ ضرورت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، کلیه قراردادهای مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ ۹۹/۴/۸ هنوز تمدید نشده است در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید می‌گردد. حداکثر افزایش میزان اجاره‌بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا ۲۵ درصد، کلان‌شهرهای دیگر (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا ۲۰درصد و سایر شهرهای کشور تا ۱۵ درصد خواهد بود.

تبصره ۱. املاک مورد اجاره که قبلا یا در مدت تمدید قرارداد به طور قطعی و رسمی مورد معامله قرار گرفته باشد، مستاجر می‌بایست ظرف ۲ ماه از تاریخ انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل آن اقدام نماید.

تبصره ۲. مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس این مجوز، به تشخیص دادگاه صالح به تعهدات خود عمل نکنند و موجب تضییع حقوق موجر شوند مشمول این مصوبه نخواهند شد.

تبصره ۳. چنانچه مستاجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخ‌های فوق‌الذکر موافقت ننماید، واحد قابل تخلیه است.

تبصره ۴. چنانچه در قرارداد اجاره مدت زمان بیشتری نسبت به این مصوبه برای انقضای قرارداد در نظر گرفته شود،‌ مدت زمان قراردادی معتبر است.

اجاره بها :به مبلغی که بین طرفین توافق میشه و باید در زمان مشخصی از طرف مستأجر پرداخت بشه، اجاره بها میگن. در تعیین اجاره بها مواردی مثل امکانات ملک، دسترسی های شهری و … مؤثره.

*** در صورتی که مستأجر، اجاره بها رو به موقع پرداخت نکنه ، موجر میتونه بدهی مستاجر رو از ودیعه یا رهن بگیره و پس از پایان مدت زمان اجاره، ودیعه رو با کسر بدهی ها به مستأجر برگردونه.همچنین مستأجر هم میتونه برای تأخیر بازپرداخت ودیعه جريمه تعیین کنه

هزینه تعمیرات: این نکته رو هم باید بدونین که در قانون اجاره ،هزینه تعمیرات خونه معمولا با توافق طرفین بصورت زیر تقسیم میشه :
هزینه تعمیرات جزیی مانند تعویض لامپ و… با مستاجره هزینه تعمیرات اساسی مانند رنگ آمیزی ساختمان و… با موجرہ
این مورد در مقاله ای به نام ” هزینه های ملک ” بطور کامل شرح داده شده است.

و به عنوان نکته آخر همیشه از بستن قرارداد توافقی جدا خودداری کنید و با پرداخت هزینه ای کم، قرارداد رو در دفاتر رسمی املاک تنظیم کنید تا حقوق شما پایمال نشود.

نکته ای هست که نگفته باشم؟؟نظر شما چیه؟؟

 

پیام بگذارید