mrkhoone اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۱ 0 نظر

نقش رنگ در دکوراسیون داخلی

نقش رنگ کلید اصلی در دکوراسیون های خوب و فوق العاده است که به طرزجالبی منجر به تغییر اندازه و فرم محیط داخلی میشود، ارتفاع سقف را بلندتر یا کوتاه تر و حتی بر روش چیدمان نیز اثر بگذارد. درک شما از مفهموم رنگها به شما برای هرچه بهتر کردن فضای خانه کمک زیادی خواهد کرد.

شما باید رنگ های منتخب خود را در تمامی محیط پخش کنید. رنگ های مخصوص رنگ آمیزی اتاق باید به طور یکنواخت از یک اتاق به اتاق دیگر پراکنده و متعادل گردند، مخصوصا اگر اتاق های دیوار به دیوار یا فضاهای تو در تو به یکدیگر دید داشته باشند. برای اینکار متوانید همه دیوار ها و فضاها را با رنگ های یکسان و یا رنگ های مکمل و همینطور در سایه و روشن استفاده کنید.

چگونه رنگ مناسب برای خانه خود را پیدا کنید

در ابتدای این موضوع باید به این نکته اشاره کرد که انتخاب رنگ و طراحی فرم دلخواه مسلما بصورت تصادفی اتفاق نمی افتد.

در نگاه اول ممکن است فکر کنیم که انتخاب رنگ برای یک اتاق‌نشیمن یا کل خانه و فضای مورد نظر ما بسیار آسان است و کافی است که رنگی که دوست داریم را انتخاب کنیم و در مرحله اجرا از آن استفاده کنیم، ممکن است که در مواردی نتیجه خوبی به دست بیاید، اما در بیشتر موارد، اگر ما هیچ چیز در مورد رنگ‌ها را ندانیم و اطلاعات کافی درباره ترکیب‌های حرفه‌ای نداشته باشیم، احتمالا به نتیجه دلخواهمان در این زمینه نمی‌رسیم.

افرادی که در این مورد به تخصص رسیده اند میتوانند بدرستی با توجه به روحیات فرد مورد نظر و حتی تاثیر فصل ها رنگ مناسبی را انتخاب کنند که این مورد جدا از دانش فنی به تجربیات و درک متخصص هم بستگی خواهد داشت.

تاثیر رنگ در رفتار شما

شاید افراد به نظر در برابر رنگ‌ها بی‌تفاوت به نظر بیایند اما بایستی توجه داشته باشیم که اثر هر رنگ بر روی افراد مختلف، متفاوت است. عوامل متعددی از جمله سن، نژاد، فرهنگ و تجربیات فردی می‌توانند در ادراک افراد از رنگ و سلیقه آنها در ترکیب رنگ‌ها تاثیرگذار باشند.

ما رنگ‌ها را به طور متفاوتی از یکدیگر درک می‌کنیم، در واقع شیوه پاسخ‌دهی عواطف ما به اثرات رنگ‌ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، یک رنگ مشخص می‌تواند در ناخودآگاه ما، خاطره یا احساس خاصی را بیدار کند، اما در همسر یا دوست ما اثری نداشته باشد و در واقع به این معنی است که منبع ادراک و خاطرات ما از رنگ‌ها مشترک نیست.

درست است که ما قوانینی ثابت شده برای گرما یا سرمای رنگ‌ها داریم اما این هم می‌تواند با توجه به سلیقه افراد تا حدی منعطف باشد و هستند تعداد محدودی از افراد که گرما و حرارت لازم را از فام‌هایی کاملا سرد بتوانند دریافت کنند.

جالب است که معمولا رنگ سیاه برای عموم مردم یادآور عزا، غم و تاریکی است و به نوعی آن‌ها را به حس‌های ناراحت‌کننده‌شان وصل می‌کند، اما همین رنگ می‌تواند حسی زیبا در شخصی دیگر ایجاد کند یا رنگ سفید برای بسیار از افراد حس پاکی، صداقت و روشنی را دارد اما هستند کسانی که با دیدن
دکوراسیونی به رنگ سفید حس سردی و ناامنی می‌کنند و ترجیح می‌دهند که آن مکان را ترک کنند.

راه‌های زیادی وجود دارد که ما می‌توانیم با شناخت آن‌ها، رنگ‌های استراتژیک را به فضای خانه اضافه کنیم. هر خانواده رنگی می‌تواند اثری متفاوت در حال و هوای دکوراسیون ما داشته باشد. جالب است بدانیم که همین خانواده‌های رنگ‌ هرکدام سایه‌های مختلفی را در خود دارند که ممکن است
اثراتی کاملاً متضاد با هم داشته باشد.

برای مثال در حالی که زردهای تند با سایه‌‎‌های گرم خبر از هیجان فراوان دارند و فقط با استفاده کمی از آن‌ها می‌توانیم فضایی پرانرژی خلق کنیم،
زردهای ملایم با ته‌ مایه سفید فضایی آرامش‌بخش ایجاد می‌کنند و حتی می‌توانند رنگی فوق‌العاده برای کلاس‌های یوگا باشند.

این اتفاق در مورد انواع آبی‌ها هم مرسوم است و دکوراتوری باهوش از این خصوصیت رنگ‌ها در جهت‌ زیبایی هرچه بیشتر طرحش استفاده می‌کند. یک طراح حرفه‌ای به خوبی می‌داند که رنگ‌های روشن برای ایجاد حس وسعت و گستردگی در یک اتاق کوچک و رنگ‌های تیره و قوی برای ایجاد حسی قوی همراه با صمیمیت و شکوه در اتاق‌های بزرگ، چقدر کارساز هستند.

تغییر حال و هوای من با رنگ خانه‌ام؟

آیا می‌دانستید که در طول 30 سال گذشته، درآمد آمریکایی‌ها 20 درصد افزایش پیداکرده و خانه‌هایشان تقریباً دو برابر شده است و بااین‌حال جامعه آن‌ها شادتر نشده؟ روانشناسان معتقدند بخشی از حل این موضوع به عهده دکوراسیون داخلی است. آن‌ها بر این باورند که رنگ‌ها، جای‌گذاری درست وسایل و کاربرد وسایل کمک بسیاری به ایجاد حس آرامش و رضایت در مخاطبین خود دارند.

کسانی که به دنبال یک خانه شادتر هستند نیاز به صرف وقت بیشتری در مورد زیبایی‌شناسی و دکوراسیون درست دارند. این افراد باید بدانند فضای بیش از حد پرنور یا کم‌نور یا فضاهایی با رنگ‌های بسیار غلیظ یا مات و کم‌رنگ، چرخه خواب طبیعی بدن را مختل می‌کنند و می‌توانند به استرس منجر شوند.

استرس مزمن و محرومیت از خواب اغلب منجر به مسائلی مانند سردرد، افسردگی و سیستم ایمنی سرکوب می‌شود. با درک این مسئله و حصول اطمینان از اینکه خانه در طول روز دارای نور کافی است، می‌توانید خواب را تقویت کرده و ترمیم فیزیکی و روحی را مناسب کنید. نشانه‌های فراوانی از اثر روان‌شناسانه فنگ‌ شویی در زندگی مردمی شرقی وجود دارد که تأکیدشان بر تعادل انرژی در فضا و
سنگینی و سبکی حس آن دارد و به تازگی برای بسیاری از طراحان در جهان موضوعی جالب شده است، زیرا این تعادل را هم می‌توان با چیدمان درست وسایل و هم انتخاب درست رنگ‌ها ایجاد کرد.

رنگ‌ها به ما یک حالت ذهنی خاص می‌دهند، می‌توانند به ما انرژی ببخشند،
ما را تشویق کنند، به ما احساس امنیت، آرامش و استراحت بدهند و توانایی تمرکز و لذت بردن از اطراف را در ما افزایش بدهند.

در مقابل رنگ‌هایی وجود دارند که احساس خفگی و خستگی در ما ایجاد می‌کنند. حتی گاهی ترکیب غلط رنگ‌ها هم ممکن است چنین اثری در ما بگذارد.

برای اینکه مطمئن باشیم که انتخاب و طراحی درستی می‌کنیم لازم است که یا با تئوری رنگ‌ها و اثرشان بر یکدیگر آشنا باشیم یا اینکه به سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که ترکیب‌های درست را به ما معرفی می‌کنند، اعتماد کنیم.

رنگ‌ها به ما یک حالت ذهنی خاص می‌دهند، می‌توانند به ما انرژی ببخشند، ما را تشویق کنند، به ما احساس امنیت، آرامش و استراحت بدهند و توانایی تمرکز و لذت بردن از اطراف را در ما افزایش بدهند.

برای شناخت اولیه لازم است که بدانیم که در قلب تئوری رنگ، چرخه رنگ قرار دارد.

چرخه رنگ به سادگی تصویری از 12 رنگ اصلی را فراهم می‌کند که شامل رنگ‌های اولیه، ثانویه و ثالثیه است.

با استفاده از این چرخه رنگ، طراحان قوانین و استراتژی‌های مختلفی را برای ایجاد اتاق‌های متعادل دنبال می‌کنند. آن‌ها چیزهایی مانند حرارت، تنالیته، کنتراست و روابط رنگی را با استفاده از چرخه رنگ در نظر می‌گیرند.

این چرخه شامل سه رنگ اولیه زرد، قرمز و آبی است.

رنگ‌های ثانویه هم در آن از ترکیب رنگ‌های اولیه به دست می‌آیند، به این صورت:

زرد + آبی = سبز زرد + قرمز = نارنجی آبی + قرمز = بنفش

سپس رنگ‌های ثالثیه را خواهیم داشت که پرده‌های میانی رنگ‌های ثانویه را تشکیل می‌دهند.

امیدوارم که از این مطالب استفاده خواهید کرد.

پیام بگذارید